Tuesday, 7 February 2017

Tuesday, 7 February 2017|01:26 | borak
Tutorial Tinggalkan Link Dalam Cbox Baru

ASSALAMUALAIKUM dan HAI semua.
Sebelum ni kita ada buat Tutorial Letak CHAT BOX Di Blog (CBOX) ..kalau blog korang belum ada cbox, boleh belajar kat link yg Moy bagi tu ya. click je.

Moy nak tunjuk kat korang cara tinggalkan link kat cbox BARU. Cbox lama bagi Moy takde masalah buat geng blogger nak tinggalkaan link. kan?
JOM ikut step kat bawah ni. mudah dan senang je~

Tengok cbox Moy kat sidebar , click avatar macam yg Moy tunjuk  kat atas.

Kemudian, korang click CHANGE PICTURE / UPLOAD PICTURE yg korang nak jadikan avatar (profile picture)
Then, masukkan link blog
*kalau korang takde blog, boleh masukkan link facebook, email , instagram , dll*
Dah siap ? kembali ke YOUR PROFILE .

Isi NAMA then taip mesej / chat korang! Nak letak smiley, click je kat icon smiley  tu ~
SIAP ! Jangan lupa tinggalkan link  , boleh Moy blogwalking ke blog korang ! uweeee~





FOLLOW :

LIKE FACEBOOK :

No comments:

Post a Comment