Monday, 6 February 2017

Monday, 6 February 2017|18:59 | borak
Tutorial Letak CHAT BOX Di Blog (CBOX)

ASSALAMUALAIKUM dan HAI semua!
Moy nak kongsi Tutorial Letak CHATBOX a.k.a CBOX kat korang semua yang masih baru dalam dunia blog ni. Lebih dikenali dengan NEWBIE la ye..hehe
Sebenarnya banyak lagi web yg menyediakan chatbox ni. Tapi Moy pilih CBOX sebab mudah nak sign up dan pasang di blog. Chatbox ni penting tau untuk blog korang, supaya senang geng2 bloggers mai blog korang, boleh tinggalkan link kat situ kan. 
Jom kita mulakan..

1. Pergi ke website ni (click je) : CBOX

2. Tekan SIGN UP kat bahagian atas tu

3. Isi form dengan lengkap *jangan lupa TICK yg kkat bawah tu*


4. Bila dah siap isi form & tick , tekan CREATE MY CBOX !

5. Dah siap , terus LOG IN semula *masukkan password*

6. Then, korang boleh cantikkan cbox ikut suka . SAVE !

7. Tekan PUBLISH , dan ambil code untuk blogspot.

8. Blogspot - Dashborad - Layout - Add a Gadget - Html / JavaScript

9. PASTE code cbox kat ruangan tu .

10. SAVE dan SIAP !

- selamat mencuba -


FOLLOW :

LIKE FACEBOOK :

No comments:

Post a Comment